2 Mart 2018 Cuma

Bal Kabaklı Kek



Starbucks'un pumkin spice lattesinin mevsimini sürekli kaçırdığım için evde yapmaya karar verdim ama sonuç felaket oldu:// Kalan kabakları tatlı yapacağım tabiki ama alternatif bir kekde fena olmaz diyerek bu tarifi denedim. Sonuç baya güzel oldu, sizde br kabak severseniz, mevsimi geçmeden deneyin derim😉

Malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- yarım su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ,
- 2 su bardağı un,
- 1 yemek kaşığı tarçın,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 su bardağı haşlanarak püre haline getirilmiş bal kabağı,
- 1 su bardağı ceviz,
Yapılışı:

Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları, krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Süt, un, sıvıyağı, tarçın, vanilya, kabartma tozunu karışıma ilave ederek tüm malzemeler birbirine karışıncaya çırpın. Soğumuş balkabağı püresinide karışıma ekleyip çırpın. Cevizleri iri iri doğrayın ve karışıma ilave  edeek kaşık yardımı ile karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecede 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

2 yorum:

gülay Cansever dedi ki...

Kabağın her halini severim.
Özelikle kremalı çorbası :)

HerbiRenk dedi ki...

:)) bal kabağı bende severim, çorbasını içmedim hiç:)

Yorum Gönder

İyi ki...

Hayatın içerisinde hepimize bir rol  biçilmiş. Bazen bu rol öyle bir hal alır ki ne yaptıklarına ne de söylediklerine anlam vermezsin! ...

 
Copyright 2009 HerbiRenk