14 Şubat 2018 Çarşamba

Mevsimi Geçmeden: Ayva Reçeli

Ayva mevsimi bitmeden, ayva reçeli yapmasamıyıdık yani:)) Şaka bir yana biz baya seviyoruz ayva reçelini. Geçen sene yapamamıştık bu sene atlamayalım dedik:) Ayva reçeli kışa en çok yakışan reçellerden:) İster terayağlı ekmeğinize sürün, isterseniz kaymakla yiyin:) Sadece ekmekle de gayet lezzetli:)


Mazlemeler:
  • 3 büyük boy ayva,
  • 2 su bardağı şeker,
  • 2 su bardağı su,
  • 5-6 damla limon,
  • 8-10 adet ayva çekirdeği,
Yapılışı:

  • Ayvalar soyulur ve yıkanır. Küçük küçük küp şeklinde kesilir ve bir tencerede toplanır. 



  • Üzerine şeker ve su eklenir. 8-10 adet ayva çekirdeği tencereye eklenir. 
  • Kısık ateşte 1,5 saat kadar kaynatılır. 
  • 5-6 damla limon sıkılarak bir taşım daha kaynatılır. 
  • Soğuması beklenir. Çekirdekleri ayrılarak kavanozlara konur. Afiyet olsun



0 yorum:

Yorum Gönder

Anladıklarımız Değişir mi?

Bir yazı yazsam... ya da daha basiti bir cümle... sonra zaman geçse... dönsem bir daha okusam... aynı mı olur anladığım? Onca zaman,...

 
Copyright 2009 HerbiRenk