20 Şubat 2018 Salı

Limonlu Cheese Cake

Yaz kış demem Cheese Cake çok severim diyenlerden misiniz? Bir kaç denemeden sonra tamam oldu dediğim bir tarifle karşınızdayım:) Limonlu Cheese Cake 'in en önemli kısmı üzerindeki limon sosu:) Bir kaç denemden sonra içime sinen bir sos buldum:) Bu işe ençok evdeki eşim ve oğlum sevindi:)


Ölçü :20x14 kare borcam için:

Malzemeler:
- 1 paket burçak bisküvi,
- 1 kutu labne peynir (200 gr),
- yarım çay bardağı  + 2 yemek kaşığı toz şeker ,
- 3 yemek kaşığı tereyağ,
- yarım çay bardağı yoğurt,
- 2 yumurta,
- 1 paket vanilya,
-1 limonun rendesi

Sos Malemeleri:
- 1 adet limon kabuğunun rendesi;
- 2 yemek kaşığı toz şeker,
- 1,5 limonun suyu,
- yarım çay bardağı su,
- 2 tatlı kaşığı nişasta,
- 1 çay kaşığı tereyağı,
- çay kaşığının ucu ile zerdeçal (renk vermesi için kullanmasanızda olur)

Cheese Cake'in Yapılışı:
Bisküvileri un kıvamına gelene kadar ezin veya rondodan geçirin. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını bisküvilerin üzerine ekleyip, iyice birbiriyle karışana kadar yoğurun. Tart kalıbınıza veya uygun boyuttaki kabınıza hazırladığınız bisküvileri düzgün bir şekilde yerleştirin. Buzdolabına koyarak bir saat kadar bekletin. Başka bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri koyarak çırpın, karışım köpük kıvamına gelince labne peyniri, yoğurdu, lion rendesini ve vanilyayı koyup, iyice çırpın. Elde edilen karışımı, buzdolabından çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün ve önceden ısıtılmış ılık fırında 175 derecede 30 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız keki soğumaya bırakın. 

Üzerindeki Sos'un Yapılışı:

Tereyağ hariç sos için gerekli malzemleri ufak bir tencereye alın ve pelte kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tereyağınıda ekleyin eriyinceye kadar karıştırın. Sosu soğumaya bırakın ve kekin üzerine ekleyin. Cheese Cake'inizi en az  4-5 saat, mümkünse 1 gün buz dolabında dinlendirin.

Afiyet Olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayat

Güzelmiş;) "Buda, bir ormanda yolculuk ediyormuş. Sıcak bir günmüş. Susamış ve öğrencisine demiş ki; “Küçük bir çayın üzerin...