2 Şubat 2018 Cuma

Bir Kayseri Lezzeti: Nezine Tatlısı

Bu tatlıyı yıllar önce babamın aret annesi yapardı (tarifini isteyenlerede vermezdi, bi daha gelmezsiniz derdi rahmetli) Ah be Ahret anne internet çıktı mertlik bozuldu:/ ne arasan yaz google amcaya sen yeterki yapmak iste;) ne ararsan var orda:)) İşte bende size kurabiye desen değil, şerbetli tatlı desen eh biraz andırıyor, helva desen hiç değil, bir tarif olan Nezine Tatlısı tarifi vereceğim. Çok güzel oldu nasıl bitti koca tepsi anlayamadım😉 Hadi tarife geçelim :)


Malzemeler: 
  • 125 gr tereyağı(oda sıcaklığında),
  • 1 çay bardağı sıvı yağ, 
  • 1 çay bardağı süt,
  • 1 çay bardağı tahin ,
  • 2 çorba kaşığı sirke,
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 
  • 4 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
 Şerbeti için :
  • 2,5 su bardağı su,
  • 2 su bardağı toz şeker, 
  • 1/2 su bardağı pekmez,
  • iki damla limon,
Öncelikle Nevzine tatlısının şerbetini hazırlayın:) Şebeti haızrlarken limon hariç tüm malzemlerin kaynatın, kaynayınca limonu sıkın ve bir dakika daha kaynatın ve soğumaya alın:)

Hamur için tüm malzemleri bir kapta karıştırın ve kurubiye kıvamına gelince 30x30'luk bir borcama(emsalide olabilir) alın 170 derecelik fırında 25-30 dk pişirin.
İlk sıcaklığı gidince(2-3 dksonra) üzerine soğumuş sebeti dökün) Yaklaşık 4 saat sonra yiyebilirsiniz. Ertersi gün yerseniz daha güzel oluyor:)) Afiyet olsun

4 yorum:

Gürkan ÖZGÜR dedi ki...

İlk kez blogunuzdan duydum. Çok lezzetli gibi duruyor, merak etmedim değil :)

HerbiRenk dedi ki...

biz çok seviyoruz :) Bu ara favori tatlımız :) deneme sansınız olursa sevip sevmediğinizi banada bildiriseniz sevinirim:)

gülay Cansever dedi ki...

Mutlaka deneyeceğim :)

HerbiRenk dedi ki...

Çok güzel oluyor bizce:)

Yorum Gönder

İyi ki...

Hayatın içerisinde hepimize bir rol  biçilmiş. Bazen bu rol öyle bir hal alır ki ne yaptıklarına ne de söylediklerine anlam vermezsin! ...

 
Copyright 2009 HerbiRenk