1 Aralık 2017 Cuma

Yumusacık Islak Kek


Islak kek çok severim ama yumurtalı tariflerden hiç hoşlanmıyorum. Gerek ağzımda bıraktığı his gerekse salmonella mikrobundan kaynaklı olaak çiğ yumurtalı tariflerden hep uzak dururum. İşte benim yumurtasız ıslak kek tarifim:)

Keki için Malzemeler:
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ,
  • 3 yemek kaşığı kakao,

Sosu için Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı süt,
  • 3/4 su bardağı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • yarım su bardağı sıvı yağ,

Yapılışı:

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Orta boy borcamınızı  katı yağ ile yağlayıp, unlayın.Yumurtaları şekerle birlikte kabarıncaya kadar dakika hızlı devirde çırpın. İçerisine elediğiniz unu, kabartma tozunu, kakao, vanilya ve sıvıyağı da ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Karışımı yağladığınız kabınıza dökün ve fırında 45 dakika  pişirin. Kekinizin pişmesine yakın sosunu hazırlayın. Kekin ve sosun sıcak olması gerekiyor. 

Sosun Yapılışı:


Küçük boy bir tencerede tüm malzemeleri kaynayana kadar karıştırın. Kekinizi fırından çıkar çıkmaz önce eşit şekilde dilimleyin ve kürdan ile kekinize delikler açın sonra sıcak sosunu dökün. Kekiniz ılınınca yemeğe hazır olacaktır:) Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hayat

Güzelmiş;) "Buda, bir ormanda yolculuk ediyormuş. Sıcak bir günmüş. Susamış ve öğrencisine demiş ki; “Küçük bir çayın üzerin...