15 Haziran 2015 Pazartesi

Çilekli Yaz Keki



Bu tarifi deneyin mutlaka deneyin. Mükemmel bir lezzet. Ben tarifi http://www.damyskitchen.com/ 'dan aldım. Buraya tarifi yazacağım ama siz yinede sayfasına bir uğrayın derim. Mükemmel tarifler var. Ben tarifi biraz değiştirdim ama temelde aynı tarif.

Malzemeler

- 125 gr (oda sıcaklığında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı + 4 yemek kaşığı esmer şeker (ayrı ayrı kullanılacak)
- 2 su bardağı yuvarlak dilimlenmiş çilek
- 1 + 1/3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı

22 cm'lik bir kek (veya tart) kalıbını tereyağınızla yağlayın. 4 yemek kaşığı esmer şekeri ise kalıbın tabanına her yerine eşit olacak şekilde yayın ve çilekleri tabanına dizin. Ayrı bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tarçını karıştırın.

Tereyağ ve  1/2 su bardağı  şekerle krema kıvamına gelene kadar çırpın. 1 yumurtayı, vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı da ekleyip biraz çırpın ve yoğurdu ekleyin. Sadece karışana kadar çırpın. Hamuru dikkatli bir şekilde kalıptaki çileklerin üzerine dökün ve dikkatlice eşit şekilde yayın.

- Önceden 180 derecede ıstığımız fırında 25 dakika pişirin. Çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin ve tabağınıza ters çevirerek servis edin. Üzerine donduema veya pudra şekeri de serperek de servis edebilirsiniz.

Bu çilekli kekten birde pasta maceramız var o da başka bir yazıya;)




4 yorum:

  1. bu tarz tarifleri çok seviyorum :)
    denemeliyim, nefis gözüküyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten co lezzetli favori tarifi oldu😍

      Sil
    2. Gerçekten co lezzetli favori tarifi oldu😍

      Sil
    3. Gerçekten co lezzetli favori tarifi oldu😍

      Sil

Göğü Delen Adam

Yaş 35... Yolun yarısı... Son bir senedir eski ve/veya gelişmemiş diye adlandırabileceğimiz uygarlıkların aslında bizden çok daha g...