1 Aralık 2010 Çarşamba

İncirli Üzümlü Kek



Hafta sonu teyzemizin evini taşıdık. Arada atıştırma için yapmış olduğum kek, çayın yanına çok yakıştı. Umarım sizde seversiniz.

Malzemeler:
- 3 adet yumurta,
- 10 adet iri kuru incir,
- 1 su bardağı üzüm,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 su bardağı un,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,


Yapılışı:
İncirlerin saplarını çıkararak, ufak parçalar halinde doğrayın. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları, krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Vanilya, kabartma tozu, yoğurt, un, sıvıyağı karışıma ilave ederek tüm malzemeler birbirine karışıncaya çırpmaya devam edin. Daha sonra karışıma, üzüm ve incir ilave edilerek kaşık yardımı ile karıştırılır. Maraginlenip unlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derecede 40 dakika pişirin. Afiyet olsun

7 yorum:

  1. ınanılmaz canım cektı suan :)
    Buarada bende bloguma beklerım , tanıstgımıza memnun oldum:)

    http://zeynepsek.blogspot.com
    Sevgıler
    Zeynep

    YanıtlaSil
  2. :))) afiyet olsun denersiniz umarım:)) bende memnun oldum

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Ben de, incirli tarçınlı ve cevizli kek yapıyorum :) Kuru incir çok yakışıyor keke. Sevgiler. Blogunuz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim:)) bir dahaki sefere sizin tarifinizi de denerim:))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık
    http://mehtapinrengi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok güzel olmuştu yeniden yapmak lazım bu aralar:))

      Sil
  6. Whаt's up mates, its fantastic piece of writing on the topic of teachingand completely defined, keep it up all the time.

    Visit my homepage seopressor Version5

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...