Ana içeriğe atla

İncirli Üzümlü Kek



Hafta sonu teyzemizin evini taşıdık. Arada atıştırma için yapmış olduğum kek, çayın yanına çok yakıştı. Umarım sizde seversiniz.

Malzemeler:
- 3 adet yumurta,
- 10 adet iri kuru incir,
- 1 su bardağı üzüm,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket vanilya,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 su bardağı yoğurt,
- 2 su bardağı un,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,


Yapılışı:
İncirlerin saplarını çıkararak, ufak parçalar halinde doğrayın. Şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları, krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Vanilya, kabartma tozu, yoğurt, un, sıvıyağı karışıma ilave ederek tüm malzemeler birbirine karışıncaya çırpmaya devam edin. Daha sonra karışıma, üzüm ve incir ilave edilerek kaşık yardımı ile karıştırılır. Maraginlenip unlanmış kek kalıbına dökülür. 170 derecede 40 dakika pişirin. Afiyet olsun

Yorumlar

  1. ınanılmaz canım cektı suan :)
    Buarada bende bloguma beklerım , tanıstgımıza memnun oldum:)

    http://zeynepsek.blogspot.com
    Sevgıler
    Zeynep

    YanıtlaSil
  2. :))) afiyet olsun denersiniz umarım:)) bende memnun oldum

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Ben de, incirli tarçınlı ve cevizli kek yapıyorum :) Kuru incir çok yakışıyor keke. Sevgiler. Blogunuz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim:)) bir dahaki sefere sizin tarifinizi de denerim:))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor , ellerinize sağlık
    http://mehtapinrengi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok güzel olmuştu yeniden yapmak lazım bu aralar:))

      Sil
  6. Whаt's up mates, its fantastic piece of writing on the topic of teachingand completely defined, keep it up all the time.

    Visit my homepage seopressor Version5

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Evde Ekşimek Yapımı

Bu hafta sonu kuzenimin nişanı nedeniyle halamdaydım. Halam, o hengame içerisinde sütü kaynatamadığı için sütü bozulmuş. Halam da bozulan sütü dökmek yerine, ekşimek yapıp değerlendirdi. Ben kapalı süt kullanıyorum ama bu fikri bilmeyenler için paylaşmak istedim.

Yapılışı: Bozulan süt kaynatılır. Arzuya göre içerisine yoğurt eklenir. Dibe çöken karışım, soğuduktan sonra, ince bir tülbente konularak süzülmesi beklenir ve ekşimek kullanıma hazır hale gelir. Loru, ister tatlı yapın, ister börek içi, isterseniz de kahvaltılarda bir peynir çeşidi olarak kullanabilirsiniz. Süzülen suyundan börek de yapılıyormuş, onuda öğrenip yazarım sizlere.
Afiyet Olsun.

Şeker Portakalı (MİM)

Şeker Portakalı, işte beni çocukluğumda en çok etkileyen kitap. Jose Mauro De Vasconcelos'un yazmış olduğu, Şeker Portakalı. Tam iki kez okudum bu kitabı ve ikisinde de kitap bitinceye kadar ağladım. O kadar üzülmüştüm ki kitap kahramanı küçük Zeze'ye, günlerce aklımdan çıkmadı.
Zeze maddi durumu iyi olmayan bir ailenin çocuğuydu. İstediği çoğu şeye sahip olamayan bu çocuk, aynı zamanda çok da yaramazdı. (Özellikle Noel de sahip olamadığı hediye kısmında resmen hıçkıra hıçkıra ağlamıştım, dün gibi hatırlıyorum.) Zehir gibi akıllı olan bu çocuk, sürekli Edmundo dayısıyla görüşür ve ondan bir şeyler öğrenirdi. Ailesi, geç de olsa ondaki bu öğrenme isteğini fark etti ve okula yazdırdı. Okulda hiç yaramazlık yapmıyordu ve öğretmeninin en çok sevdiği öğrenci olmayı başarmıştı. 
Zeze ve ailesi taşınmak zorunda kaldılar.  Zeze'ye dayısından ve mahallesinden ayrılmak çok ama çok zor gelmişdi.  Zeze, taşındıkları küçük evin arkasındaki, dikensiz şeker portakalı fidanı kendine arkadaş…

KUŞLARIN GİZLİ KATİLİ:SAKIZ

Bir kaç gündür facebookta dolaşan bu habere, çok üzüldüm paylaşayım istedim. Atmayalım artık sakızlarımızı başı boş sokağa, hatta hiç bişeyi atmayalım, çöp tenekesi koymuşlar her köşe başına değil mi?

KUŞ ÖLÜMLERİ'nin en büyük sebeplerinden birisinin çiğnendikten sonra sokağa atılan SAKIZLAR olduğunu biliyormuydunuz..? Çünkü kuşlar bu sakızları ekmek parçası zannederek yemeye kalkışıyor,ancak ağızlarına yapışan ve gagalarını bir daha açmalarına imkan vermeyen sakızlar yüzünden açlık ve susuzluktan ölüyorlarmış..