22 Aralık 2010 Çarşamba

Biberiye ve Balık


Balığın bol olduğu bu günlerde, balık ve biberiyenin uyumunu siz de deneyin.

Malzemeler: (2 kişilik)
- 2 adet çipura balığı,
- 1 yemek kaşığı biberiye,
- 1,5 tatlı kaşığı karabiber,
- yarım çay bardağı zeytin yağı,
- 1 orta boy soğan,
- 1 limon,
-  tuz,
- 2 adet defne yaprağı

Yapılışı:
Balıklar temizlendikten sonra yıkanır. Tuz, zeytin yağı, karabiber, ve biberiye balığın içi dahil olmak üzere, her yerine yedirilir, pişireceğiniz tepsi veya borcam içerisine alınır. Balıkların üzerine limon ve soğan halka halka dizilir, defne yaprağı eklenir ve 170 derecelik fırında 40 dk pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

NOT:  Aynı tarifi, levrek, çinekop ve minekop ile de deneyebilirsiniz:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...