8 Kasım 2010 Pazartesi

Kokostar Kurabiye


Yumuşacık bir lezzet... Tarifini bir arkadaşımdan aldığım bu kurabiyenin bağımlısı olduk umarım sizde çok seversiniz. İçindeki hindistan cevizi dolgusuya, tadı damağınızda kalacak.
Malzemeler:
·         125 gram tereyağı,
·         1/3 su bardağı sıvıyağ,
·         2 adet yumurta (birisinin akını ayrılır),
·         2 yemek kaşığı kakao,
·         yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri,
·         1 paket kabartma tozu,
·         1 paket vanilya,
·         yaklaşık 4-4,5 su bardağı un
İçinin malzemeleri:
·         1 su bardağı hindistan cevizi
·         yarım su bardağı pudra şekeri
·         ayırdığımız yumurtanın akı

Yapılışı:
Oda ısısındaki tereyağı ile pudra şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye çırpılır. Daha sonra sıvı yağ ilave edilir ve yağ hamura iyice yedilir. Ardından yumurta, diğer yumurtanın sarısı karışıma eklenerek çırpılmaya devam edilir. 4 veya 4,5 su bardağı un, kabartma tozu, vanilya ve kakao da ekleyerek karışım yoğrulmaya başlanır. (Unun ölçüsüne hamurun elinize yapışıp yapışmadığına göre karar vereceğiz) Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde hamur hazır hale gelmiş demektir.

İçinin Hazırlanması: Hindistan cevizi, pudra şekeri ve yumurta akı birbirleriyle karıştırılır.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır, ortası çukurlaştırılarak 1 çay kaşığı dolusu hindistan cevizli iç konur ve hamur kapatılır. Hafif yağlı bir tepsiye dizilir. (ben yağlı kağıt kullandım)
Eğer kurabiye kalıbı ile şekil vermek istiyorsanız, ceviz büyüklüğünde iki hamuru elinizde düzleştirin arasına hindistan cevizi karışımı koyduktan kalıpla şekil verin. Yan tarafından malzeme taşmışsa, ufak dokuşularla kapatabilirsiniz. 170 derecede 20  dakika pişirin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Göğü Delen Adam

Yaş 35... Yolun yarısı... Son bir senedir eski ve/veya gelişmemiş diye adlandırabileceğimiz uygarlıkların aslında bizden çok daha g...