28 Kasım 2010 Pazar

Gelincik Soslu Antrikot

Bugün sizlere, pamuk ağızlarda dağılan, hem pratik hem de lezzetli bir tarif sunacağım. Adından da anlaşılacağı üzere tarif benim tarifim:) adını çok düşündüm ama malzemeler çok olduğu için uygun bir isim bulamadım. Bende bu yemeğin ismine kendi takma ismimi vermeye karar verdim. Umarım beğenirsiniz.


Malzemeler:

- 2 adet büyük boy atrikot,
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 2 tatlı kaşığı kekik,
- 1 tatlı kaşığı hardal,
- 2 tatlı kaşığı biberiye,
- 1 diş sarımsak,
- 1 yumurta,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 çay kaşığı pul biber,
- 2 defne yaprağı,
- 2 yemek kaşığı soya sosu,
- yeterince galeta unu,

Galeta unu ve yumurta harici tüm malzemeler bir kap içerisinde harmanlanır ve (en az)2 saat buzdolabında dinlenmeye alınır. Kızartacağımız zaman yumurta bir kapta çırpılır ve et içerine batırılır, daha sonra üzeri iyice galeta ununa kaplanır. Teflon tava içerisine çok az yağ konularak pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

NOT: Soya sosu tuzlu olduğu için bu et tuz gerektirmiyor fakat etinizin büyüklüğüne göre çok az tuz eklemeniz gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...