9 Kasım 2010 Salı

Börülce Salatası


Çok sevdiğim bir tat olan börülce salatasını bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Halk arasında göbeği koyu renkli olduğu için, bu bakliyata karnıkara da denir. Börülce C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca azot ve nişasta da içerir. Börülce; göğüs ve akciğere faydalıdır, idrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir, kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur ve kansızlığa da iyi gelir.

Malzemeler:

- 3 su bardağı kuru börülce,
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı,
- 2 limon( limonlar bol sulu değilse 3 limon)
- 1 adet soğan,
- 1 bir tutam maydanoz,
- yeteri kadar tuz,

Yapılışı:

3 su bardağı börülce yıkanır ve sıcak suda yaklaşık bir saat kadar bekletilir. Daha sonra börülcelerin suyu dökülerek haşlanmak üzere başka bir tencereye veya düdüklü tencereye alınır. Haşlanan börülceler kevgir yardımıyla yıkanır ve bir kaba alınır. Daha sonra zeytinyağı, limon, tuz eklenir. Servis edileceği zaman soğanlar ve maydanozlar ince ince doğranarak servise sunulur. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...