31 Ekim 2010 Pazar

Haşhaşlı Tatlı


Değişik lezzetler arayanlar için, muhteşem bir tatlı. Tarifini Annemden aldığım bu tatlıyı, geçen gün misafirlerime yaptım, çok beğenildi. Hamurunun görüntüsü, kiviyi andıran bu tatlıyı siz de denemelisiniz. Hem farklı, hem de çok hafif.

Malzemeler:
-4 yumurta,
-1 su bardağı şeker,
-1 su bardağı irmik,
-1 su bardağı un (1 çorba kaşığı fazla),
-1 su bardağı süt,
-1 su bardağı sıvı yağ (1 parmak az),
-1 su bardağı tane haşhaş,
-1 paket vanilya,
-1 paket kabartma tozu,
-1 adet kremşanti,
-3 adet kivi,

Şerbet Malzemeleri:
3 su bardağı şeker,
3 su bardağı su,

Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker derin bir kapta, beyazlayıcaya kadar mikser ile çırpılır. Daha sonra irmik, un, süt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu  eklenir ve iyice karışana kadar çırpılmaya devam edilir. En son haşhaş da karışıma eklenerek tekrar karıştırılır. Karışım kare borcama alınarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verilir. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (Kek pişmeden fırını açmayınız, kekin sönmemesi için)

Keki fırına verince şerbet malzemeleri bir tencere içerisinde pişirilir. Kek ve şerbet ikisi de ılık olacak şekilde, şerbet keke yavaş yavaş yedirilir. Kremşanti üzerinde tarif edildiği gibi hazırlanır ve kek soğuyunca üzerine sürülür. Üzeri kivi ile süslenir.

Benim kivim olmadığı için ben üzerini tarçın ile süsledim. Gayet güzel oldu tercih size kalmış. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...